Annons

Annons

finfika, lisas tabbouleh och annan grillinspo.

20150404-MX8A2061-2-1200Varför ska man ta en tårta när man kan ha tretton olika i miniformat? Nästan. Bästa snabbfikat. Och en kniv såklart. För beslutsångest och bakelsefejder. Tretton blir tjugosex eller fyrtioåtta.

20150404-MX8A2086-1200Bakelsefat.

20150404-MX8A2134-1200Äntligen har vi fått Weck Jars  till butiken . Eller på plats inom kort åtminstone. Jag är nämligen helt svag över dessa konserveringsglas.  De har alla fördelar som en glasburk för hemkonservering ska ha i täthet och enkelhet. Du kan safta, sylta, lägga in, stoppa i torrvaror och nötter eller precis vad du vill såklart. Baka bröd i dem och frysa in efterrätter och glass. Göra snyggpicnic och gåbortsåser. Servera drinkar och gröna smoothies. Ni fattar att det inte finns något slut på det hela, eftersom de dessutom råkar vara snyggast. Och mina juiceflaskor på halvlitern ska vi inte tala om nu, det får ett eget inlägg. Värda det liksom.

Annons

20150404-MX8A2129-1200Och Lisa Lemke´s Tabbouleh också. Från boken Till grillat – tänker att den och den andra  alldeles nya  kan vara allt vi behöver denna sommar. Och så har jag blivit lite besatt av hennes kryddsmör också… Alltså vad kan man inte låta smör smälta över?  Och så var det visst något perfekt med glazen också.

Och direkt från boken då, Tabbouleh:

2 vitlöksklyftor

1 rödlök

1/2 gurka

3 stora tomater, urkärnade

 4 dl kokt matvete, koka i grönsaksbuljong

saft och rivet skal från 1 citron

1/2 dl olivolja

1 dl hackad mynta

1 1/2 dl hackad persilja

salt och peppar


2 kommentarer

Annons


Laddar