Annons

Annons


140 sidor härlig klokhet i Ett hem med omtanke.

Ida Magntorn gör de absolut finaste av böcker. Ett hem med omtanke är verkligen inget undantag. Så otroligt fin och inspirerande! Bilarna är fantastiska i sig och texterna är HELT underbara. Ida har ett speciellt sätt att skriva som är är enkelt att ta till sig. Det kan vara saker man vet med sig sedan förut men när Ida får det på pränt blir det alltid så glasklart och peppande. Boken handlar om personliga hem fast det är inte bara ren och skär inredningsinspo utan fokus är hur får skapar vi ett funktionellt och estetiskt hem och samtidigt tar hänsyn till vår miljö. Hur inreder vi för att spara vår värld till nästa och nästa och förhoppningsvis alla nästkommande generationer.

Annons

Det är mycket att tänka på. Samtidigt finns det inga genvägar eller svepskäl till att göra tvärtom. Det fina med boken Ett hem med omtanke är att inget känns svårt eller omöjligt. Jag skulle nästan säga att det känns som den absolut enklaste vägen att gå, åtminstone om man följer Idas råd och tips. Bara kapitlet om hemgjort rengöringsmedel känns lätt som en plätt och absolut görbart, En viktig bok och sedan det vackra på köpet. Låt oss kika lite:

I inledningen påminner Ida oss om att vi lever över jordens tillgångar. ”Världens totala befolkning skulle behöva resurser från1,6 jordklot och vi här i Sverige motsvarande 4,2 jordklot för att täcka det vi gör av med.” Jobbig fakta ju, asjobbig till och med. I boken fokuserar Ida på hur vi kan förhålla oss till detta när vi inreder. Hur vi kan tänka klokare i stort sett allt som rör vårt hem. Hur vi kan minska på slit och släng. Hur vi ska sträva efter en helt cirkulär ekonomi. Vi får lära om viktiga begrepp, koldioxid och de 5 B:na…

Ida guidar oss genom hemmets alla rum och alltsammans är varvat med de vackraste av bilder. Om köket, så mycket inspo var det här. Miljöboosta, skafferiet och hur var det nu med det nya köket, det splittnya? Var man verkligen tvungen att slänga ut hela köket och byta ut rubbet? Här är förövrigt Cattis sagolika hem innan hon flyttade till ön, den bilfria.

Och blommorna, fredagsbuketten och krukväxter.

Plastbantarlistan är strålande. Och vi tipsas om sopsortering. Avslutningsvis i just det kapitlet får vi små tips om det viktiga myset också. Detta känns typiskt Ida, det kloka och livsviktiga blandas med det vackra och superestetiska i en självklar mix. Det är nog därför allt fastnar så bra.

Och maten. Och att odla hemma, måltider, lördagsvanor och matsvinn.

I boken får vi inspiration om sovrummet, garderoben, tvätten och vardagsrummet.Belysningen har ett eget kapitel och badrummet likaså. Och vi snackar städning, second hand och prylar. Allt med samma upplägg och fokus.

Ännu en gång slås jag över hur mycket en bok kan rymma. 140 sidor maxad inspo på så många plan. Det är coolt på något vis. Att öppna en pärm, bli fast och sedan studsa ur soffan full av inspiration för både förändring och stil. Tack Ida, du har gjort det igen! Ännu ett julklappstips mina vänner. Känns som jag är tomten i år.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM


2 kommentarer

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar