Annons

Annons


Stockholmstips i boende.

Häromdagen bodde jag över i Stockholm på ett av Scandics nya signaturhotell Downtown Camper. Eftersom jag är minst sagt vilse i hotelldjungeln och kanske hela Stockholm numera (det byggs en del) var jag ytterst tveksam till adressen hotellet sades ligga på. Mitt i smeten, Brunkebergstorg och lite hemligt ändå. Exakt DÄR är man ju aldrig och promenerar runt om man får välja. Jag läser dock att i över 40 år har Stockholms mest centrala och historiska torg legat lite bortglömt, det glömdes tydligen i samband med rivningen av Klara-kvarteren på 60- och 70-talen men nu ska det bli ändring på saken. Så mycket mer mitt i smeten går det knappast att vara och kan man lyckas på ett livfullt torg omringat av sköna hotell är det ju verkligen som gjort som den nya mötesplatsen. Och den ultimata utgångsplatsen. Först öppnade Petter Stordalen At Six och Hobo. Och sedan ett halvår tillbaka Downtown Camper.

Annons

Jag är helt säker på att det inte var temat ”Camper” som fick mig att bli nostalgisk. Om än känslan av basecamp är överhängande på fler än ett sätt. Men ändå var det nog alla sköna grejor eller känslan av multifunktion som direkt fick mig att tänka på mitt eget backpackande under början av 90-talet. Att hamna på ett hostel där allt liksom finns samlat för att upptäcka. Både för att hänga med sköna typer och information om var man nu befinner sig. Å andra sidan är det väl just det man känner på basecamp? Så trots att hotellet är hästlängder från ett hostel i en bergsby i norra Kina med gränsen mot Tibet, så var det något helt träffsäkert med känslan. Fast på ett megamodernt och snyggt sätt.

Anslagstavla – check.

Hur mycket som helst i görningen. Hur snygg karta sen då?

Och jag är överförtjust i sättet de väljer att visa Stockholm. Lite kajak på Riddarfjärden kanske? Som att det vore det alla stockholmare gör. Alla dar, eller åtminstone till helgen.

Och såklart longboards av Urskog. Att man strategiskt valt svenska märken som arbetar för hållbarhet känns extra bra. Och snyggt, det kan väl inte bli snyggare liksom?

Conceptet bygger på att möjligheten finns att vara aktiv. Tar du inte longboard eller väljer vågorna så går det lika bra med cykel. Utlåningsgrejor tydligen. Även sportkläder om man liksom känner sig manad.

Och jag går ju igång på sådant här. Det gör jag allt.

Så ja det är cyklar jag veeet. Men ändå, ja ni fattar väl? Snygg förpackning gör ju steget efter solklart. Oavsett om det handlar om en cykelrunda eller bara att klicka sig vidare till hemsidan.

Många sköna prylar. Mycket finfina böcker, jag bläddrade i de flesta. Fattar inte hur mycket man kan hinna på tio minuter ändå.

Pingisbord?! Hur snajsigt! Kan dock inte låta bli hur min pingisspelande far skulle oja sig över funktionen. Som när jag ville spraymåla just ett pingisbord rosa, mmmm gör du det, tänk på studsen bara!

Absolut småskalig shop.

Japp det är ett Scandic hotell med allt vad det innebär. Så trots att det första man tänker på kanske inte är familjehotell och plättkaos, igenkänning på den? Så är det absolut ett hotell som helt och fullt inkluderar barn och familjer.

Men när vi blev tipsade om frukost så sade man att det servereas även frukost på takvåningen, med 16-årsgräns.

Helt okej så, om än mina barn skulle bli måttligt avis på utsikten.

Men även den jättestora matsalen hade ett stiligt uttryck.

Vem har sagt att plättar måste serveras på ett visst sätt? Eller plättar? Pannkakor och våfflor är kanske mer rätt. Soft eller hur? Och jag gillar känslan av en stor matsal som på sommarläger.

Miranda.

Kristin.

Modetvillingar! Just nu ett fynd fick jag veta.

Nu kanske man tror att jag hängde här i evighet men det var ju raka motsatsen. Vi kom sent på kvällen och drog tidigt på morgonen. Men häruppe, på den översta våningen, finns då ett wellnesscenter. Yoga, utomhuspool, gör-det-själv-behandlingar, basta och upplevelseduschar, vad nu det kan vara. Besök förbokas och 16-årsgräns. Och nej, jag hann inte testa.

De sade att frukosten var lite enklare här uppe men så mer än tillräcklig.

Vet ni att vi nu har sytt ihop det sista inför lanseringen av Lis Dór. Just saying.

Mirandas armband bär vissa likheter med kollektionen.

    

Sa jag att det fanns en barberare också?

Nu tänker säkert någon att jag fått betalt för att säga allt detta. Det har jag inte, det är inte ens någon som bett mig. Däremot tycker jag bra tips är till för att delas. Och boende är väl alltid ett gissel. Åtminstone när man kommer med en skock ungar. Bra läge, enkelt läge, går inte att ha mer centralt läge. Tipsigt. Skön stämning. Snyggt. OCH – connecting room. Som vill säga att har du inte möjlighet att boka en svit, som man kanske inte alltid har, och alltid måste boka 2 rum för man är 6 i familjen då kan man i alla fall ha en öppningsbar dörr emellan rummen så det blir som ett enda stort.

Det var dagens hotelltips.

     Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

 


1 kommentar

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar