Annons

Annons

Fredagsmiddagen.

Vi hade ju ett matkollektiv som kanske var en av våra bästa idéer hittils. Såklart måste vi dra igång det igen. I alla fall, i vår familj är det aldrig jag som står för middagstipset. Är det inte Kristo så är det någon av barnen, fast de verkar som sagt kunna äta tacos alla dar i veckan just nu. Hur som helst är ju inga maträtter något nytt under solen direkt, det ska ju långt till att man kläcker värsta matinnovationen.  Men det är ju själva påminnelsen man vill åt så därför tänkte jag att fredag förmiddag kan få vara lite mattipsig här på bloggen. Alltid är det väl någon som inte har fredagsmiddagen inhandlad…

Annons

Annons

Det här lasagnen är himla lätt. Och god.  Plus att den känns lite lyxig fast den egentligen inte är det.

Laxlasagne
1,5 liter bechamelsås + 3 pressade vitlöksklyftor + 1 krm muskot + salt (1,5 liter mjölk, 75 gram smör och 1,5 dl mjöl är rätt bra proportionerna för såsen)
12 lasagneplattor
500 gram räkor med skal – skalas såklart (musslor om man gillar – hemma hos oss har vi det inte)
3 tomater – skivas tunt + salt och peppar
200 g färsk spenat – fräs hastigt i olivolja
450 g färsk lax – skär i tärningar ca 2x2x1 cm. Det är ju en smaksak men gör inte för stora bitar då man liksom vill täta ihop lasagnen
1/2 kruka färsk timjan – hackas
1-2 dl riven ost

Och så ner med allt i en form, varvat med lite finess. In i ugnen. Kolla lasagneplattornas kartong för tid och ugnsgrader.

Serveras med grönsallad, helst granatäpplekärnor, rödlök och tomater.

Bilder vi tog för No 74 en vintrig dag förra året.

 Pictures: For Numero 74

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM


2 kommentarer

Annons


Laddar