Annons

Annons


Den stora papperslistan som inte blev så gigantisk som jag hoppades.

Jag fick en fråga förra veckan om var jag köper papper och tänkte radda upp en lista, sedan insåg jag att det inte var helt enkelt. Lite på samma vis som det var 2012 bär jag gjorde bilden nedan. Jag vet att jag letade land och rike runt för fina färger på silkespapper och fann det till slut hos ett företag.

Annons

På instagram drömde vi oss tillbaka till pompomsens storhetstid igår. Och bestämde oss för – ja må de leva uti hundrade år!

För visst kan man tröttna men en vacker form och fluff som moln är härligt ändå.

Efter det här jobbet så fyllde vi affären med papper i alla former. Silkespapper i dammiga färger, ark från Carta Varese, origamipapper från Japan. Ja vi bestämde oss för att ta in allt vi hade saknat.

För när det kommer till Carta Varese så fanns det ju i Sverige men inte i de allra magiska blomstervarianterna. Vi var lyriska när vi kunde välja vår ”egen” kollektion och fattade inte att någon  valt dessa tidigare. Som sommarängar ju.

Egentligen var det hårda bud att sälja enstaka ark och även i de blandningar vi valde att skicka. Jag menar de låg ju inte sorterade från början. Silkespappret låg inte räknat och färgkoordinerat. Och banden var inte på meterbuntar. Så ärligt talat, sjukt mycket jobb för lite pengar. Inte konstigt att det inte kryllar av affärer med den typen av sortiment. Så mycket enklare att sälja över disk så att säga.

Fast vi höll kvar på det ända tills sista sekunden av affärens varande. Jag älskar papper. Punk slut. Och har alltid gjort. För det första är jag överförtjust i själva materialet och dess alla egenskaper. Jag gör hellre saker i papper än tyg. Jag går igång på vackert papper lika mycket som jag avskyr dåligt papper. Jag som inte är så petig i andra sammanhang är raka motsatsen när det gäller just papper. Jag fascineras över allt man kan använda papper till och mina drömställen att besöka är tryckerier, bokbinderier och kartongfabriker.

Men nu ska det inte handla om mig utan var man kan finna bra och vackert papper. Fyll gärna på med tips i kommetarsfältet, både lokala ställen och webshopar för jag känner att detta var en svår nöt att knäcka.

Vintagefabriken har en del av sina papper i webshopen. Plus silkespapper i dammiga färger.

Djura Bokbinderi vill man ju flytta in hos, kolla det fina reportaget för Lantliv. Här har man ett fint urval av italienska papper såsom Carta Varese, bred kunnighet inom allt från bokbinderi till verktyg. Se kursutbudet, wow!

Rum för Papper  finns i Göteborg. Webshopen är full av verktyg och supersnygga papperssaker. Dock är sortimentet av just mönstrade ark begränsat i webshopen men fint origamipapper.

Alla år vi bodde i Stockholm var jag en flitig besökare av Ljunggrens pappershandel som numera är Studio Barbara Bunke. Där är allt så vackert, i allt från butikslokal till all världens papper. Här kan man hitta ark som känns som konstverk och ägarinnan Barbara Bunke är en mästarinna när det kommer till allt inom papper. Här finns ingen webshop men väl värd ett besök i Gamla stan.

När det kommer till inslagningspapper tycker jag fortfarande att Rifle gör det tjusigt.

Tyvärr har jag inte hittat kräppapper i fin färgskala på hemmaplan. Här finns en rad färger och jag gillar när man satt ihop kit i perfekta nyanser som här.

Make & Create har även de ett starkt papperssortiment.

Matton har mina favoritpapper när det kommer till origami – mönstermax från Japan. Dessa papper har de mönster man önskar och lagom tunna.

Och så tips om bra pappershandlar runtom  landet.

Sandbergs pappershandel i Umeå på instagram och FB.

Funderar i samma veva på det här med perfektheten. Och rikta kameran åt rätt håll. Hittade nämligen tillbaka till detta igår. Ingen kan om man kikar där beskylla mig för den tjusiga ytan i alla fall. Någon sade en gång – hur orkar du ha det så perfekt jämt? Haha, säger den som inte känner mig ja. Jag är bara skapligt vass på kameravinklar.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM


1 kommentar

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar