Annons

Annons

it´s like summer on a straw

MX8A9336

It´s like summer on a straw. Så heter det, halsbandet. Mest för att vi tänker på sommar och lite på att trä smultron på ett strå.

MX8A8586

Fast allra mest tänker vi på damen som lämnade sina örhängen från 20-talet i Johanna´s ateljé, som om det var meningen att de skulle få nytt liv. Snart hundraåriga blåklockor var liksom menade att fortsätta på samma vis som de alltid burits.

MX8A9321

Annons

I sagor och dikter är det alltid blåklockor som ringer. Alla sommarvindar och vindpustar i världen ger dem ett svagt och nästintill omärkbart ljud. Men tillräckligt högt för att det ska kännas som om någon sjunger.

MX8A9323

Kanske är det därför humlorna söker skydd just i blåklockorna när sommarregnet slår som mest. För sångens skull men också för att blå ger dem stillhet och ro. Nog viktigt även för en humla.

Annons

MX8A9330

En sägen säger att en biskop för länge sedan bad om ett tecken. Precis i samma sekund gav vindarna blåklockorna eget liv. Det var som om ängarna runt omkring sjöng på ett alldeles säreget vis. Det var så kyrkklockan kom till sägs det. Som en tackgåva till själva tecknet så att säga.

MX8A9240

Den finaste sägen är nog i alla fall den om att blåklockorna var älvornas kjolar som hängde på tork efter älvdansen om natten.

MX8A9264

Det sägs också att barn använde blåklockor som leksak. Kanske blev de hattar på de figurer man önskade. Eller små kojor till de allra minsta husdjuren.

Annons

MX8A9266

Det här är Liv. Och sommarlovet är bra mycket mer än blåklockor…

MX8A9343

Men jag är i alla fall tacksam att få låna henne en stund trots att det for suckar till höger och vänster. Men ibland tänker jag att det är bara för själva suckandets skull.

MX8A9347

Sedan är jag också väldigt tacksam att våra vägar har korsats med Johanna. Det känns Mokkasin´s värld blir vackrare på så vis. Kollektionen It´s like summer on a straw har idag släppts på Mokkasin. Ett långt halsband,1 meter närmare bestämt med 7 klockor! Tänkt att bär som det är eller virat ett par varv. Vackert vilket som. Ett kortare halsband med en klocka, ett varjedagssmycke som jag burit sedan förra veckan. Och så örhängena då, exakt gjorda efter de gamla 20-talsörhängena. Och precis lagom till detta så startar imorgon några dagar av firande på Mokkasin. Vi tänkte fira i dagarna tre för självaste sommaren med 20 % rabatt i hela butiken. Start vid midnatt!


Kommentera

Annons


Laddar